Ексканцлер Німеччини Шредер назвав українського посла «карликом»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ексканцлер Німеччини Шредер назвав українського посла «карликом»

Olaf Kosinsky / Wikimedia

Колишній канцлер Німеччини, а нині член наглядової ради «Північного потоку — 2» Герхард Шредер обізвав посла України в Німеччині Андрія Мельника «карликом» у випуску свого подкасту.

Про це пише Deutsche Welle.

У своєму подкасті Шредер, говорячи про боротьбу з коронавірусом, розкритикував США за відмову підтримувати Всесвітню організацію охорони здоровʼя (ВООЗ), похвалив нинішній уряд Німеччини за протилежну політику та закликав до розширення міжнародного співробітництва.

«Не варто дратувати один одного санкціями. Я намагався вказати, що це справедливо і щодо Росії. Чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?» — запитує Шредер. «Посол, так», — підказала йому його речниця Бела Анда. «Так, так, якийсь карлик з України, якісь критичні... Це нікого не цікавить, навіть у Німеччині», — сказав Шредер, при цьому не називаючи імені українського посла.

Як пише видання, приводом для таких висловлювань стало інтервʼю Мельника берлінській газеті Tagesspiegel на початку травня, в якому український дипломат розкритикував заклики Шредера до зняття санкцій з Росії.