Посол України запропонував парі ексканцлеру Німеччини через Крим

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Посол України запропонував парі ексканцлеру Німеччини через Крим

Olaf Kosinsky / Wikimedia

Посол України в Німеччині Андрій Мельник запропонував парі ексканцлеру ФРН Герхарду Шредеру, що Крим повернеться до складу України «ще за його життя». Про це він сказав Укрінформу після того, як напередодні Шредер заявив, що Росія за будь-якого президента не поверне Крим Україні, та запропонував зняти з Росії санкції.

«Що стосується безсоромної тези пана Шредера про те, що «жоден російський президент ніколи не віддасть Україні Крим», то хотілося б оголосити цьому 76-річному експолітику та топлобісту Кремля своєрідне парі: ще за його життя Крим неодмінно повернеться у лоно матері-України. Це так само очевидно, як і те, що сонце встає на Сході і сідає на Заході», — сказав посол.

Мельник назвав заяву ексканцлера «криком відчаю». Посол наголосив, що заклики Шредера зняти санкції з Росії через те, що вони нібито не діють, є кращим доказом того, що вони працюють.

  • Раніше Шредер, який нині є одним з очільників компаній Nord Stream AG і «Роснефть», в інтерв’ю газеті Tagesspiegel вкотре запропонував зняти санкції з Росії, запроваджені у відповідь на анексію нею Криму та збройну агресію на сході України.
  • Німеччина закликала Україну закрити сайт «Миротворець» після того, як туди потрапив Шредер.