Екснардепа Онищенка у «газовій справі» почнуть судити заочно. ВАКС призначив засідання

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 13 травня розпочне розгляд по суті справи за обвинуваченням екснардепа Олександра Онищенка та його фінансового директора, яких підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів «Укргазвидобування».

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«За результатами підготовчого засідання суд призначив вказану справу до розгляду по суті. Дата засідання — 10:00 13 травня 2020 року», — сказано в повідомленні.

Колегія суддів ВАКС на підготовчому засіданні 12 травня задовольнила клопотання захисту про закриття кримінального провадження в частині вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 205 КК (фіктивне підприємництво) у звʼязку з декриміналізацією.

До цього, 5 травня, ВАКС призначив Онищенку та його фінансовому директору безкоштовних адвокатів, оскільки їхні адвокати не зʼявлялися на судові засідання.

Справа Онищенка

Колишній нардеп фігурує у справі про розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з «Укргазвидобуванням» у грудні 2015 року. За версією слідства, у період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від продажу 1,6 млрд куб. м газу, внаслідок чого «Укргазвидобування» зазнало збитків на понад 740 млн грн. У схемі задіяні кілька десятків людей, в тому числі, можливо, і мати колишнього депутата Інеса Кадирова.