Фігурант «плівок Лероса»: Брат Єрмака не збивав російський безпілотник на Донбасі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Брат голови Офісу президента Денис Єрмак не збивав російський безпілотник під час антитерористичної операції на Донбасі та не брав активної участі в боях.

Про це в інтервʼю «Бабелю» розповів ветеран АТО та помічник Дениса Єрмака Сергій Шумський.

Він розповів, що з 2015 року співпрацює з СБУ та брав участь у діяльності антитерористичної і антидиверсійної групи під час війни на сході України. «Тоді ми збили російський безпілотник — він став першим доказом присутності на Донбасі російських військ. Одразу роблю застереження: жодного стосунку до цієї операції Денис Єрмак не мав, ні в якій групі він не був. Я з ним тоді перетинався просто на дружній нозі, і все», — розповів Шумський.

При цьому командир 5-ї роти батальйону «Дніпро-1» Володимир Шилов розповів у коментарі «Бабелю», що російський безпілотник разом із Шумським збивав Денис Єрмак. «Розповідь Шилова — це його думки. Він фактажу не знає», — підкреслив Шумський.

Він також розповів, що з Єрмаком познайомився в Пісках у 2015 році, після чого вони заприятелювали. Пізніше Шумський дізнався, що Єрмак кілька разів супроводжував заступника секретаря РНБО Олександра Литвиненка і приїздив до зони АТО для збору інформації про ситуацію.

«Але коли говорять, що Денис воював, можу сказати: сидіти в окопі та на чиєсь прохання дивитися в потрібний бік — це не бойові дії», — підсумував Шумський.