Справа Кожари: прокуратура оголосила підозру дружині ексміністра

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Прокуратура Київської області оголосила про підозру дружині колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари Марині Козерод через неправдиві свідчення. Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Ексголову Міністерства закордонних справ підозрюють у вбивстві бізнесмена Сергія Старицького. Зазначається, що слідчі попереджали Козерод про відповідальність за неправдиві свідчення. Попри це Козерод на допитах повідомила правоохоронцям неправдиві дані про обставини злочину, у якому звинувачують її чоловіка.

Під час судового засідання Козерод надала суду таку ж недостовірну інформацію. На думку правоохоронців, такими своїми показаннями дружина намагалась сприяти Кожарі в уникненні відповідальності. Провадження проти Козерод відкрили за ч. 2 ст. 384 КК України (завідомо неправдиве показання свідка).

Справа Кожари

Колишнього міністра закордонних справ затримали 25 березня. Правоохоронці звинувачують його у вбивстві бізнесмена, колишнього директора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького. За версією слідства, увечері 21 лютого Старицький та Кожара у будинку ексміністра вживали алкоголь, під час чого між ними виник конфлікт, в результаті якого Кожара з нагородної зброї застрелив бізнесмена. І ексголова МЗС, і його дружина стверджували, що Старицький скоїв самогубство.

27 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував Леоніда Кожару на два місяці.

  • Адвокати Кожари заявили, що 25 березня Марина Козерод подала заяву про зізнання у вчиненні злочину, який є казусом, тобто не залежав від її волі. Згідно з нею, Козерод «намагалась відібрати пістолет» у Старицького, який нібито намагався скоїти самогубство. В результаті бізнесмен отримав смертельне поранення.
  • Пізніше журналісти «Слідство.Інфо» повідомили, що на одязі Козерод знайшли сліди від пострілу.