Поліція затримала колишнього главу МЗС Кожару за підозрою у вбивстві бізнесмена Старицького

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція затримала колишнього міністра закордонних справ в уряді Миколи Азарова Леоніда Кожару за підозрою у вбивстві бізнесмена, колишнього директора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.

Про це повідомив заступник глави МВС Антон Геращенко.

Зараз Кожару доставляють в суд, де йому оберуть запобіжний захід.

«У ніч на 22 лютого в будинку Леоніда Кожари був виявлений труп громадянина Старицького з вогнепальним пораненням, скоєним із нагородної зброї власника будинку. Кожара та його дружина спочатку і досі стверджують, що Сергій Старицький покінчив життя самогубством», — написав Геращенко.

Слідство дійшло висновку, що бізнесмен не міг сам себе застрелити.

Юридична компанія «Міллер», яка представляє сторону потерпілих, зазначила що ексміністру повідомили про підозру за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство). У слідства є 72 години, щоб обрати йому запобіжний захід.

«Враховуючи тяжкість і спосіб вчинення злочину, особу підозрюваного і наявність ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК, це має бути виключно тримання під вартою без визначення суми застави», — сказано в заяві.

  • Тіло Старицького в будинку Кожари в селі Чайки Києво-Святошинського району виявили 21 лютого. Кожара заявив, що бізнесмен скоїв самогубство. Поліція перекваліфікувала справу на умисне вбивство.
  • Кожара мав право на зброю, яку знайшли на місці загибелі Старицького, проте вона повинна була зберігатися в сейфі. 25 лютого Старицького поховали.