Захист Кожари: У вбивстві бізнесмена Старицького зізналася дружина ексглави МЗС

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Дружина колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари зізналася у вбивстві ексдиректора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького. У цьому злочині прокуратура звинувачує самого Кожару. Про це під час засідання у Шевченківському райсуді Києва заявили адвокати ексміністра.

Адвокати заявили, що 25 березня Марина Козерод — дружина Кожари — подала заяву про зізнання у вчиненні злочину, який є казусом, тобто не залежав від її волі. При цьому, представник прокуратури повідомив, що правоохоронці поки не отримували цю заяву.

Адвокат зачитав частину заяви, у якій йшлося про те, що Кожара та Старицький у день загибелі останнього відпочивали разом у будинку ексміністра та вживали горілку. Увечері, між 21:00 та 22:00, Старицький нібито був у стані сп’яніння і тримав у руці пістолет. Кожара на той момент, за словами дружини, перебував на другому поверсі будинку.

Адвокат не дочитав заяву до кінця, проте зазначили, що далі Козерод «намагалась відібрати пістолет» у Старицького. Також захист каже, що раніше дружина Кожари просила провести слідчі дії за її участі та говорила, що «може повідомити про механізм утворення поранення» у Старицького.

Водночас, прокурор і представник сім’ї Старицького звернули увагу, що це формулювання каже лише про те, що вона була свідком, а не про визнання жінкою своєї провини. За версією слідства, саме Кожара застрелив Старицького. Прокурор стверджує, що версію про причетність дружини ексміністра перевіряли, але доказів цього не виявили.

  • 25 березня поліція затримала Кожару за підозрою у вбивстві бізнесмена, колишнього директора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.