«Слідство.Інфо»: На одязі дружини ексміністра Кожари, підозрюваного у вбивстві, знайшли сліди від пострілу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На одязі дружини ексміністра зовнішніх справ Леоніда Кожари, підозрюваного у вбивстві бізнесмена Сергія Старицького, знайшли сліди від пострілу. Про це пише «Слідство.Інфо».

Журналісти отримали у розпорядження результати судової експертизи одягу, який був на Марині Козерод та Леоніді Кожарі у вечір загибелі Старицького. У висновках ідеться, що на одязі й тілі Кожари слідів пострілу не знайшли. Прокурори пояснили це тим, що набої, якими ексміністр заряджав свій пістолет, нібито не залишають пороху. Не знайшли слідів і на тілі Козерод. Але на спортивній кофті, у яку дружина ексголови МЗС була одягнена того вечора, експерти знайшли дифеніламін, що, згідно з висновками, свідчить про наявність слідів продуктів пострілу.

Адвокати Кожари заявили, що 25 березня Марина Козерод подала заяву про зізнання у вчиненні злочину, який є казусом, тобто не залежав від її волі. Згідно з нею, Козерод «намагалась відібрати пістолет» у Старицького, який нібито намагався скоїти самогубство. В результаті бізнесмен отримав смертельне поранення.

За версією слідства, саме Кожара застрелив Старицького. Прокурор стверджує, що версію про причетність дружини ексміністра перевіряли, але доказів цього не виявили.

  • 27 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував Леоніда Кожару на два місяці.
  • Колишнього міністра закордонних справ затримали 25 березня. Правоохоронці звинувачують його у вбивстві бізнесмена, колишнього директора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького. За версією слідства, увечері 21 лютого Старицький та Кожара у будинку ексміністра вживали алкоголь, під час чого між ними виник конфлікт, в результаті якого Кожара з нагородної зброї застрелив бізнесмена. І ексголова МЗС, і його дружина стверджували, що Старицький скоїв самогубство.