Підозрювана у справі Шеремета Кузьменко позивається до суду проти МВС. Відповідачі — Аваков і телеканал «Україна»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Лікарка Юлія Кузьменко, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, подала позов проти Міністерства внутрішніх справ. Третіми особами є міністр Арсен Аваков і телерадіокомпанія «Україна», про це свідчать дані з реєстру судових справ.

Позов стосується захисту честі, гідності та ділової репутації. Справу розглядатиме суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк, який раніше виніс рішення про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Під час авторозподілу справи вільними були лише троє суддів Печерського райсуду.

Представницею позову стала адвокатка Кузьменко Вікторія Дейнека. Вона розповіла у коментарі «Главкому», що 13 грудня у програмі «Свобода слова Савіка Шустера» Аваков заявив, що Кузьменко відмовилася свідчити у справі Шеремета, а це, стверджує адвокатка, є недостовірною інформацією.

«Якщо МВС вважає, що Кузьменко відмовилася, то має бути відповідний протокол допиту, де вказано, що вона використала статтю 63 Конституції. Натомість такого протоколу допиту немає, тому що допиту не було. Такий допит, де вона давала свідчення, був після виходу цієї програми. Окрім цього, під час судових засідань Кузьменко надає свідчення. Тому ми наполягатимемо, щоб інформація, поширена Аваковим, була спростована», — заявила Дейнека.