Вбивство Шеремета: суд заарештував підозрювану Кузьменко на два місяці

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Печерський райсуд Києва заарештував підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета дитячого хірурга Юлію Кузьменко на два місяці — до 8 лютого 2020 року.

Суддя Сергій Вовк задовольнив клопотання прокуратури, після чого його рішення зустріли криками «Ганьба!», «Аваков чорт!» і «Вовк чмо».

Прокурори серед ризиків назвали втечу, тиск на слідство і свідків, а також знищення доказів. Адвокат Влад Добош наполягав на тому, щоб Кузьменко відпустили. Він заявляв про неповні докази обвинувачення, про упередженість судді (через що просив його відводу), а також зазначав, що у Кузьменко в «Охматдиті» призначені на найближчі дати важливі операції.

Захист Кузьменко також наполягав на тому, щоб допитали чоловіка підозрюваної, з яким вона проживала в законному шлюбі, та директора лікарні, в якій вона працювала. Вовк відмовив.

Сама Кузьменко заявила, що її зробили винною й не дали опитати свідків. Вона зазначила, що в день загибелі Шеремета про вибух дізналася з новин, які дивилася на роботі.

На поруки її хотіли взяти 13 осіб, серед яких депутат від «Євросолідарності» Яна Зінкевич, екснардеп від партії «Самопоміч» Наталя Веселова і колишня депутатка Радикальної партії Оксана Корчинська.

Адвокат заявив, що оскаржить рішення суду.