Труба заявив, що до прослуховування його кабінету причетний працівник ДБР. А справу проти Щербини назвав «помстою»

Автори:
Вікторія Мартинюк, Оксана Коваленко
Дата:

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, за звільнення якого 3 грудня проголосувала Верховна Рада, вважає «помстою» кримінальне провадження проти ексначальника головного слідчого управління Гепрокуратури Ігоря Щербини, якого підозрюють в отриманні хабаря в розмірі $150 тис. Про це він розповів журналістам.

Він наголошує, що це «було останнім пострілом» перед його звільненням з посади директора ДБР: «Бо коли ти йдеш з посади і виніс підозру куму президенту — це одна річ, а коли йдеш з історією про $150 тисяч — зовсім інша».

Труба переконує, що не має жодного відношення до кримінального провадження проти Щербини, якого у ЗМІ називають його соратником. «Я не виключаю, що будуть переслідувати мене, близьких родичів чи моє оточення», — заявив він журналістам.

Також Труба розповів про прослуховування його кабінету, яке виявив у вересні. Він заявив, що до прослуховування причетний діючий працівник ДБР.

«Але сумніваюся, що це буде встановлено в кримінальному провадженні. Хоча слідство робить все, щоб встановити всі деталі», — уточнив він і додав, що до прослуховування причетні колишні правоохоронці.