У ДБР розповіли про наслідки виявлення «прослушки» в кабінеті Романа Труби

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Професійна «прослушка», вмонтована в вентиляційну систему в кабінеті директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, може нашкодити розслідуванню низки резонансних справ. Про це заявила прессекретар відомства Анжеліка Іванова, передає «112 Україна».

За словами дівчини, апаратуру випадково виявила одна з працівників ДБР, яка провітрювала приміщення. Вона розповіла про це правоохоронцям та іншим працівникам структури.

«Національна поліція, зокрема слідчо-оперативна група, до якої входили і вибухотехніки, і спеціалісти з кібербезпеки, одразу ж прибули на місце події, здійснили першочергові слідчі дії, для того щоб виявити цю апаратуру», — зазначила Іванова.

На даний момент не відомо, хто, для чого і коли встановив «прослушку» в кабінеті.

«Очевидно лише те, що працювали спеціалісти для того, щоб встановити таку апаратуру. Адже елементарно це зробити було неможливо», — підкреслила вона.

Через це, стверджує Іванова, низці резонансних справ може бути завдано шкоди.

«У кабінеті директора відбуваються наради, в тому числі, з керівниками слідчих управлінь, зі слідчими, які здійснюють досудове розслідування і доповідають щодо стану розслідування кримінальних проваджень, озвучують іноді й інформацію, яка є таємницею досудового розслідування», — розповіла дівчина.

  • Директор Державного бюро розслідувань України Роман Труба заявив, що виявив у своєму кабінеті професійну апаратуру для прослуховування.
  • Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань вилучити з Офісу президента секретні документи, що стосуються інциденту із захопленням українських моряків у Керченській протоці в листопаді минулого року.
  • Верховна Рада через брак голосів не підтримала проєкт закону № 1009, яким передбачалося дозволити Національному антикорупційному бюро та Державному бюро розслідувань самостійно проводити прослуховування. Проєкт набрав лише 196 голосів депутатів за необхідного мінімуму 226.