«Це були не правоохоронні органи». Труба заявив, що його кабінет прослуховували через вентиляцію більше трьох місяців

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що його кабінет прослуховували понад три місяці, а прослуховувальний пристрій не був встановлений правоохоронними органами. Про це він розповів в інтерв’ю LB.ua.

За його словами, слідчі встановили, куди виходила вся інформація з пристрою для прослуховування, виявленого в його кабінеті. У вентиляційній системі був мікрофон, підʼєднаний за допомогою проводів.

«21 вересня в моєму кабінеті було виявлено прослуховуючі пристрої. Не лише мікрофон, а всю систему... Я скажу лише те, що у вентиляційній системі був мікрофон, підʼєднаний за допомогою проводів. І вся інформація надходила в інше місце — не в кабінеті. Там знаходились інші пристрої, які проводили запис, передачу отриманої інформації», — розповів він.

Труба каже, що прослуховувальний пристрій виявила працівниця ДБР, коли провітрювала його кабінет.

«Як правило, коли я перебуваю в Києві, то в суботу виходжу на роботу. Але у звʼязку з тим, що 21 вересня [в моїй родині] — певна подія, я не був у Києві. На робочому місці перебувала працівниця, яка відкрила вікна кабінету для провітрювання. І після включення вентиляції почула дивні звуки. Після огляду вентиляційного каналу було виявлено цей пристрій. Викликали правоохоронні органи... Нацполіцію. Вони встановили пристрій і встановили, куди виходила вся інформація», — розповів він.

Труба відмовився повідомити, куди виходила інформація, щоб не зашкодити розслідуванню. При цьому він наголосив, що чітко знає, скільки пристрій був у його кабінеті.

«Я чітко знаю, скільки цей пристрій там був, але не хочу говорити. Це може негативно вплинути на збір доказів… Більше, ніж три місяці… Цей прослуховуючий пристрій не був встановлений жодним правоохоронним органом», — наголосив він.

При цьому він додав, що жодний керівник правоохоронної структури не може «бути впевненим сьогодні, що в нього немає такої «прослушки».