Ексочільник Нацполіції Князєв продовжить роботу на посаді радника Авакова та члена колегії МВС

Автор:
Люся Зеленко
Дата:
Ексочільник Нацполіції Князєв продовжить роботу на посаді радника Авакова та члена колегії МВС

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

26 вересня колишній очільник Нацполіції Сергій Князєв був призначений радником голови МВС Арсена Авакова та увійшов до колегії міністерства. Про це повідомили на сайті МВС.

Аваков зазначив, що Сергій Князєв зробив великий вклад за роки праці в поліції, зокрема, на Донбасі, Закарпатті та Рівненщині. Аваков також апелював до соціологічних досліджень Центру Разумкова: «Останні соціологічні дослідження показали, що рівень довіри до поліції становить 51% — це особиста заслуга Сергія Князєва та команди».

Міністр внутрішніх справ наголосив, що рішення про відставку Князєва — це плановий крок, який не був обумовлений негативними факторами та брудною інформаційною кампанією проти офіцера поліції.

Аваков також повідомив, що полковника поліції Вадима Трояна, який раніше обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ, призначено заступником голови НПУ.

  • 24 вересня Князєв подав у відставку. Цьому передувало повідомлення у ЗМІ, що на кордоні з Польщею затримали його колишню дружину Вікторію в авто зі ще двома громадянами України й одним хорватом. В автомобілі виявили понад €650 тисяч, які не були задекларові.
  • Кабінет міністрів призначив колишнього нардепа від «Народного фронту» Антона Геращенка заступником міністра внутрішніх справ. Рішення ухвалили 25 вересня на закритому засіданні уряду. Ще одним заступником Авакова став керівник відділу звʼязків з громадськістю Міжнародної антинаркотичної асоціації Олександр Гогілашвілі, дружина якого працює помічницею Володимира Зеленського.