На місце заступника Авакова претендує спікер «антинаркотичної асоціації». Його дружина — помічниця Зеленського

Автори:
Олег Панфілович, Марія Жартовська
Дата:

На посаду заступника міністра внутрішніх справ претендує керівник відділу звʼязків з громадськістю Міжнародної антинаркотичної асоціації Олександр Гогілашвілі. Про це свідчить його декларація.

Згідно з інформацією на офіційному сайті, він надає платні послуги з лікування наркотичної та алкогольної залежності. Як стверджує Liga.net, цю асоціацію давно підтримує «Студія Квартал 95» і нинішній президент Володимир Зеленський. Про це може свідчити повідомлення на сайті президента. В кінці травня Зеленський разом з дружиною Оленою брав участь у відкритті «спортивно-терапевтичного табору» цієї асоціації. Дружина Гогілашвілі, Марія Левченко, працює помічницею президента Зеленського.

Гогілашвілі на прохання theБабеля прокоментувати призначення відповів, що говорити про це ще зарано. «Вважаю, що поки говорити нема про що. Власне в цьому поки немає сенсу: «подати» і «стати» — речі абсолютно різні», — відповів він, додавши, що «поговоримо, коли буде призначення».

Журналісти Liga.net виявили на сторінці Гогілашвілі в російській соцмережі «Однокласники» фотографії з депутатом Держдуми Росії Миколою Валуєвим. Видання намагалося звʼязатися з МАА, щоб перевірити цю інформацію, але там на телефонні дзвінки не відповідають.

На питання theБабеля про походження цих фото Гогілашвілі повідомив, що познайомився з Валуєвим, коли працював продюсером російського телеканалу «Улыбка ребенка».

«На цьому ґрунті познайомилися, я взагалі давно займаюся соціалкою — це не робота, це частина мого життя, саме життя. Микола запропонував займатися соціалкою в просуванні його безкоштовних шкіл боксу в Ленінградській області, плюс я займався спортом, на тому власне і зійшлися. Разом займалися онкохворими дітками, я привозив до них зірок спорту і кіно. Це був непростий час для мене — душевний розлад щодня від побаченого та пережитого, діти, у яких не було шансів. Загалом звідти і фотографії », — пояснив Гогілашвілі.

Одноклассники / Александр Гогилашвили