У «Слузі народу» заявили, що Аваков погоджує кандидатури заступників із Зеленським і його командою

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
У «Слузі народу» заявили, що Аваков погоджує кандидатури заступників із Зеленським і його командою

Олександр Чекменьов

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зберіг посаду в складі Кабінету міністрів Олексія Гончарука, прийнявши кілька умов влади. Про це йдеться в матеріалі theБабеля «Арсен Аваков учетверте очолив МВС — з певними умовами».

Один з керівників фракції «Слуга народу» розповів theБабелю, що Аваков зберіг посаду, прийнявши, зокрема, вимогу погоджувати призначення заступників з президентом і його командою. Цю ж інформацію прокоментував голова Офісу президента Андрій Богдан: «Своїх заступників Аваков має погоджувати з премʼєр-міністром, тому що Кабмін погоджує заступників, а Кабмін — це наша команда».

Кабмін звільнив одного із заступників Авакова Вадима Трояна. За попередньої влади Аваков відстояв Трояна перед президентом, коли в будинку у того Генпрокуратура проводила обшуки. Аваков також прийняв відставку трьох заступників голови Нацполіції: першого заступника голови НПУ — керівника кримінальної поліції, генерала поліції другого рангу Вʼячеслава Аброськіна, заступника голови — начальника Головного слідчого управління, генерала поліції третього рангу Віталія Невгада, заступника голови — начальника Департаменту захисту економіки, генерала поліції третього рангу Ігоря Купранця.

  • Вʼячеслав Аброськін заявив, що має намір балотуватися в мери Маріуполя. Він упевнений у своїй перемозі на місцевих виборах і вважає, що його кандидатура набагато краща для міста, ніж кандидатура чинного мера Маріуполя Вадима Бойченка.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував theБабелю інформацію, що зʼявилася в деяких Telegram-каналах про його відставку. «У цього президента моя заява про відставку буде завжди на столі», — повідомив міністр.