Екснардепа Геращенка призначили заступником Авакова. Він буде курирувати взаємодію з Радою та ЗМІ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кабінет міністрів призначив колишнього нардепа від «Народного фронту» Антона Геращенка заступником міністра внутрішніх справ. Рішення ухвалили 25 вересня на закритому засіданні уряду.

Пресслужба МВС повідомляє, що крім Геращенка, Кабмін призначив першим заступником міністра Сергія Ярового, заступниками — Тетяну Ковальчук, Сергія Гончарова, Катерину Павліченко та Олександра Гогілашвілі.

Зазначають, що Сергій Яровий забезпечуватиме формування та реалізацію держполітики у сфері публічної безпеки та порядку. Також він буде координувати діяльность правоохоронних органів та військового формування в цій сфері, їхню бойову та мобілізаційну готовність, захист об’єктів і територій у разі надзвичайних ситуацій. Яровий забезпечуватиме участь українських представників у складі національного контингенту та національного персоналу в міжнародних операціях із підтримання миру та безпеки.

Тетяна Ковальчук забезпечуватиме формування державної політики щодо міжнародної співпраці з органами Європейського Союзу та НАТО, міжнародне партнерство з іноземними правоохоронними органами, взаємодію з неурядовими організаціями.

Сергій Гончаров буде координувати питання щодо забезпечення належного функціонування Єдиної інформаційної системи МВС, побудови та запровадження Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту, забезпечення працівників поліції та осіб рядового і начальницького складу Служби цивільного захисту житлом.

Катерина Павліченко координуватиме моніторинг дотримання прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів системи Міністерства, дотримання рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидію насильству в сім’ї.

Антон Геращенко буде займатися питаннями взаємодії із Верховною Радою та парламентськими комітетами, Громадською радою при МВС, комунікаціями з громадськістю та засобами масової інформації.

Олександр Гогілашвілі координуватиме питання щодо формування та реалізації в межах компетенції МВС державної політики з офіційного обігу наркотиків, правоохоронних заходів протидії наркоманії та наркозлочинності, реабілітації наркозалежних.

Як повідомляв theБабель, Олександр Гогілашвілі надає платні послуги з лікування наркотичної та алкогольної залежності. Цю асоціацію давно підтримує «Студія Квартал 95» і нинішній президент Володимир Зеленський. Про це може свідчити повідомлення на сайті президента. Наприкінці травня Зеленський разом з дружиною Оленою брав участь у відкритті «спортивно-терапевтичного табору» цієї асоціації. Дружина Гогілашвілі, Марія Левченко, працює помічницею президента Зеленського.