Суд оголосив перерву в розгляді скарги авіакомпанії SkyUp. У справі зʼявився новий позивач

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Київський апеляційний суд знову оголосив перерву до 18 вересня у розгляді скарги авіакомпанії SkyUp Airlines на постанову Баришівського районного суду про відкликання ліцензії.

Як повідомляє пресслужба авіаперевізника, крім Оксани Пасенко, у справі зʼявився ще один позивач — громадська організація «Комітет з питань захисту прав потерпілих від злочинів».

Новий позивач заявив про відвід попереднього адвоката й одного з суддів. Новий адвокат Катерина Маншірина на засідання 11 вересня не зʼявилася.

Як пише Інтерфакс-Україна, в SkyUp заявили, що «Комітет з питань захисту прав потерпілих від злочинів» не повʼязаний з Пасенко. Крім того, судова колегія за заявою SkyUp винесла попередження громадській організації за фактом затягування справи.

Про що йдеться?

12 червня Баришівський суд Київської області постановив призупинити дію ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines.

У рішенні вказано, що позов проти компанії подав один із пасажирів. Причиною позову стало «системне невиконання зобовʼязань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіабезпеки».

У SkyUp рішення Баришівського суду назвали незаконним і подали апеляційну скаргу в Апеляційний суд Київської області.

Пізніше стало відомо, що позов подавала мешканка Баришівки Оксана Пасенко, проте вона заявила, що ніколи не була клієнтом SkyUp, а позов подали працівники поліції. Пізніше вона написала заяву про відмову від позову.

Згідно з розслідуванням журналістів проєкту «Схеми», позов щодо заборони SkyUp Airlines до Баришівського районного суду повʼязаний із народним депутатом з оточення бізнесмена Ігоря Коломойського Олександром Дубініним (позафракційний). Але бізнесмен такий звʼязок заперечив.