Пєсков назвав умову відновлення авіаперевезень в Грузію. Там знаходиться 1500 росіян

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що авіаперевезення з Грузією відновлюватимуться тільки після нормалізації ситуації в країні. Про це повідомляє Інтерфакс.

«Ситуація в Грузії повинна нормалізуватися, і повинні зникнути будь-які загрози для безпеки наших громадян», — зазначив він.

У той же час у «Ростуризмі» уточнили, що зараз у Грузії перебуває близько 1500 клієнтів туроператорів.

«На сьогоднішній день по лінії російських туроператорів в Грузії знаходиться близько 1500 туристів, їх повернення буде здійснено планово згідно з виписаними квитками до 08 липня. Інформація про кількість самостійних туристів уточнюється», — підкреслюється в повідомленні.

  • Президент Володимир Путін на тлі протестів у Тбілісі указом заборонив російським авіакомпаніям перевозити росіян до Грузії. Обмеження набуде чинності з 8 липня. Він також доручив Кабінету міністрів забезпечити повернення всіх росіян з Грузії, а також їх багажу.
  • У Тбілісі 20 червня почалися масові протести під будівлею парламенту після виступу депутата Держдуми Сергія Гаврилова, який підтримував Абхазію і Осетію під час російсько-грузинської війни 2008 року. Протестувальники виступали, зокрема, проти правлячої партії «Грузинська мрія» і спалили її прапор. Поліція розігнала демонстрантів за допомогою сльозогінного газу, водометів і гумових куль. Багато демонстрантів отримали поранення, багатьох затримали.
  • 21 червня голова парламенту Іраклій Кобахідзе подав у відставку. Його місце має зайняти лідер парламентської більшості Арчіл Талаквадзе.
  • На тлі протестів у Тбілісі грузинський організатор Міжнародної асамблеї православʼя, на якій виступив депутат Держдуми Сергій Гаврилов, і депутат від правлячої партії «Грузинська мрія» Закарія Куцнашвілі заявив, що готовий скласти депутатський мандат.
  • 21 червня в грузинській столиці Тбілісі біля будівлі парламенту знову зібралися протестувальники. Вони вимагають відставки голови МВС за силовий розгін демонстрації.