Прем’єр Грузії підтримав дії поліції та звинуватив опозицію в насильстві

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Прем’єр Грузії підтримав дії поліції та звинуватив опозицію в насильстві

Поліція під Грузинським парламентом під час протесту 20 червня 2019 року.

Davit Kachkachishvili / Anadolu Agency/Getty Images


Премʼєр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе заявив, що поліція законно розігнала мітинг у Тбілісі, який розпочався ввечері 20 червня.

Про це повідомляє Liberali.

За його словами, опозиція діяла агресивно та застосовувала насильство. Бахтадзе сказав, що правоохоронці були змушені захищати країну та суспільство.

«Опозиція організувала групи, які за допомогою насильницьких дій намагалися штурмувати парламент. Наші громадяни та поліцейські були поранені внаслідок дій, до яких призвело підбурювання опозиції», — сказав він.

Що сталося в Грузії?

У Тбілісі 20 червня почалися масові протести під будівлею парламенту після виступу депутата російської Держдуми Сергія Гаврилова в грузинському парламенті. Протестувальники виступали, зокрема, проти партії влади «Грузинська мрія» і спалили її прапор. Поліція розігнала демонстрантів за допомогою сльозогінного газу, водометів і стрільби гумовими кулями.

  • У Тбілісі протестувальники увірвалися до парламенту. У зіткненнях постраждала ексглава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе.
  • Поліція Тбілісі застосувала сльозогінний газ, димові шашки та водомети проти демонстрантів, які намагалися взяти штурмом будівлю парламенту.
  • До ранку поліція зачистила мітингувальників, які вимагали відставки голови парламенту, міністра внутрішніх справ і голови Служби державної безпеки. Постраждали близько сотні людей, десятки затримані.