Вночі: У Тбілісі завершили зачистку мітингу, США можуть надати Україні $700 млн, а Мангер просить зустрічі з Зеленським

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Вночі: У Тбілісі завершили зачистку мітингу, США можуть надати Україні $700 млн, а Мангер просить зустрічі з Зеленським

Davit Kachkachishvili / Anadolu Agency / Getty Images

У Тбілісі зачистили мітинг і відновили рух центральною вулицею

Поліція у столиці Грузії Тбілісі на світанку завершила операцію із зачистки мітингувальників, які вимагали відставки голови парламенту, міністра внутрішніх справ і голови Служби державної безпеки. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Розгін протестувальників завершився після кількох годин активного протистояння. Поліція застосовувала сльозогінний газ, шумові гранати та водомети.

Зранку автомобільний рух проспектом Руставелі відновили. Підрозділи спецназу повернулися до будівлі парламенту. На місці також чергують карети швидкої допомоги.

Втім, деякі протестувальники теж залишаються на місці — вони озброїлися камінням для самозахисту. На місце також починають прибувати лідери опозиції.

Причиною масового мітингу в Тбілісі стала участь депутата Держдуми Росії Сергія Гаврилова в засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я, президентом якої він є. Опозицію обурило те, що Гаврилов вів засідання, до того ж говорячи російською мовою. Перед цим він заявив, що вважає незворотнім те, що Росія визнала незалежними державами самопроголошені грузинські регіони — Абхазію та Південну Осетію.

У США схвалили законопроєкти про надання Україні $700 млн

Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкти, в яких зазначено про надання Україні $700 млн підтримки. Про це повідомляє посольство України в США у Facebook.

«Палата представників Конгресу США схвалила проєкти законів про фінансування Пентагону, Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та суміжних програм на 2020 рік, в яких передбачено майже $700 млн для підтримки України», — йдеться в повідомленні.

$250 млн із них можуть бути виділені на потреби Міноборони, з яких $50 млн — виключно для надання летальної зброї оборонного характеру.

Підозрюваний у справі Гандзюк Мангер просить зустрічі з Зеленським

Фігурант справи про вбивство Катерини Гандзюк, голова Херсонської облради Владислав Мангер попросив про зустріч із президентом Володимиром Зеленським. Про це він написав у Facebook.

Мангер попросив про це слідом за батьком загиблої Катерини Ганздюк, на зустріч із яким погодився Зеленський.

«Я готовий детально розповісти та показати, з чого мені придумали звинувачення порошенківські прокурори», — написав він.

Прокуратура озвучила головну версію загибелі нардепа Тимчука

Слідчі розглядають самогубство як основну версію смерті народного депутата від «Народного фронту» Дмитра Тимчука, який 19 червня загинув у себе в квартирі від вогнепального поранення в голову.

Про це пише «Громадське» з посиланням на слова речниці прокуратури Києва Надії Максимець.

«Останній час загиблий перебував у депресивному стані, а останній тиждень взагалі не виходив з дому, як і в день смерті», — сказала вона.

В Еквадорі звільнили з-під арешту друга Ассанжа

Суд в Еквадорі відпустив із-під варти громадянина Швеції та друга Джуліана Ассанжа Олу Біні. Він пробув під арештом два місяці за підозрою в розробці програмного забезпечення для WikiLeaks.

Як пише Reuters, обвинувачення з Біні не зняли. Йому заборонений виїзд із країни.