МВС росії оголосило в розшук ще низку українських політиків. У списку Арсен Аваков, Олексій Данілов, Павло Клімкін та інші

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство внутрішніх справ росії оголосило в розшук ще низку українських колишніх топполітиків.

Про це повідомляє видання «Настоящее время» із посиланням на базу даних відомства.

У списку колишній секретар Рада національної безпеки і оборони Олексій Данілов, експремʼєр-міністр Володимир Гройсман, ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков, колишній головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, екскерівник антитерористичного центру при Службі безпеки Василь Крутов, колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін і колишній міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Більшості з них закидають статті Кримінального кодексу, але які саме — невідомо. Данілов і Аваков внесені до списку «терористів і екстремістів» Росфінмоніторингу.

  • Напередодні російське МВС оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського, пʼятого президента Петра Порошенка, командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка та колишнього очільника Міноборони Михайла Коваля.
  • МЗС України назвало це «свідченням відчаю російської державної машини та пропаганди, які не знають, які ще новини призведуть до привернення уваги».
  • Наприкінці 2023 року Москва оголосила в розшук голову ГУР Кирила Буданова, командувача Повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука та очільника СБУ Василя Малюка. Їх, як і командувача Військово-морських сил ЗСУ Олексія Неїжпапу, звинувачують у «терактах» на російській території.
  • Українська сторона сприймає ці розшуки як елемент пропаганди, яка ні на що не впливає.