Пʼять українських тенісисток увійшли до 35 найкращих світового рейтингу. Це національний рекорд

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Після завершення турніру Australian Open-2024 одразу пʼять українських тенісисток увійшли в список 35 найкращих рейтингу WTA. Це новий національний рекорд.

Першою ракеткою України залишається Еліна Світолінау світовому рейтингу вона посіла 19-те місце — це на 4 позиції вище, ніж торік. На 28-му місці опинилася Марта Костюк, для якої це стало особистим рекордом.

Даяна Ястремська посіла 29-те місце — це на 64 позиції вище, ніж у попередньому рейтингу. Леся Цуренко на 31-му місці, а Ангеліна Калініна — на 32-му.

Цьогоріч в основній сітці Australian Open Україну представляли сім тенісисток, що стало повторенням національного рекорду. Найуспішніше серед українок на Australian Open виступила Даяна Ястремська — вона стала першою українкою, яка дійшла до 1/2 фіналу Australian Open, і лише другою тенісисткою у Відкриту еру, яка, стартувавши з кваліфікації, дійшла до півфіналу Australian Open. Ястремська поступилася у півфіналі турніру китайській тенісистці Цінь Вень Чжен.

У парному розряді Australian Open українка Людмила Кіченок змогла вийти у фінал парного турніру — це вперше для України за 16 років. У тандемі з латвійкою Єленою Остапенко Кіченок поступилася тайванці Се Шувей та бельгійці Елізе Мертенс.

  • Турнір «Великого шлему» Australian Open 2024 проходив у Мельбурні з 14 до 28 січня. Призовий фонд становить 86,5 млн австралійських доларів. За підсумком жіночого турніру Australian Open-2024 звання чемпіонки захистила білоруска Аріна Сабалєнка, яка виступає під нейтральним прапором. Натомість у чоловічій сітці свій перший титул на рівні турнірів серії Грендслем здобув італієць Яннік Сіннер.