Тенісистка Даяна Ястремська вперше вийшла у півфінал Australian Open

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Українська тенісистка Даяна Ястремська досягла історичного результату на Australian Open 2024: вона пройшла до півфіналу турніру, здолавши чешку Лінду Носкову.

Матч Носкова — Ястремська тривав 1:20 години. Українка закінчила його з показниками у 19 віннерів та 23 невимушені помилки (у чешки лише шість віннерів та 21 невимушена помилка). За вихід до фіналу Australian Open Ястремська 25 січня побореться з переможницею матчу між росіянкою Анною Калінською та Чжен Ціньвень з Китаю.

Ястремська стала лише другою тенісисткою у Відкриту еру, яка, стартувавши з кваліфікації, дійшла до півфіналу Australian Open. Першою це зробила австралійка Крістін Матісон ще 1978 року.

Вона стала першою українкою, яка дійшла до 1/2 фіналу Australian Open. До фіналу на мейджорах ще ніхто з українок ніколи не доходив. Зараз у лайврейтингу WTA Ястремська піднялася на 29 місце та стала третьою ракеткою України.

  • Турнір «Великого шлему» Australian Open 2024 проходить у Мельбурні з 14 до 28 січня. Призовий фонд становить 86,5 млн австралійських доларів.