Латвія, Литва і Польща теж бойкотуватимуть турніри УЄФА за участі російських команд

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Федерація футболу Латвії, Литовська федерація футболу Польський футбольний союз заявили, що не змагатимуться у жодному турнірі УЄФА, якщо там будуть росіяни.

Про це повідомила пресслужба латвійської федерації, пресслужба литовської федерації і написав президент футбольного союзу Польщі Цезарій Кулеша.

Збірні Латвії з футболу всіх рівнів не будуть грати проти російських команд незалежно від місця проведення ігор або форми представництва російських футболістів.

«Це суперечить твердій позиції LFF щодо війни, яку росія розпочала в Україні, і ця позиція залишатиметься в силі до завершення бойових дій в Україні», — написала пресслужба.

Аналогічної позиції дотримується Польський футбольний союз.

«Я був здивований вчорашньою заявою Виконкому УЄФА. Якщо російські збірні будуть допущені до змагань, наші збірні не будуть з ними змагатися. Це єдине правильне рішення», — зазначив Кулеша.

У Федерації футболу Литви заявили, що «таке рішення УЄФА було дещо несподіваним, але наша позиція з цього питання абсолютно не змінилася і залишається такою надалі — ми не вважаємо, що будь-які російські збірні або клуби повинні мати можливість виступати в міжнародних змаганнях», навіть якщо вони не використовуватимуть прапор країни, гімн чи іншу національну символіку й гратимуть на нейтральних майданчиках.