Міноборони росії поширило кадри наради з командувачем Чорноморського флоту. Українські ССО раніше повідомляли про його загибель

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство оборони росії поширило кадри наради, на якій нібито присутній командувач Чорноморського флоту рф Віктор Соколов. На фото можна бачити дату наради — 26 вересня, тобто вона проходила сьогодні. На світлині Соколов у нижньому лівому куті.

Пресслужба Міноборони Росії

Напередодні, 25 вересня, Сили спецоперацій України заявили, що Соколов загинув під час ракетного удару по штабі Чорноморського флоту в Севастополі. Вони стверджували, що тоді загинули ще 33 офіцери, ще 105 росіян дістали поранень. Сама ж будівля відновленню не підлягає.

Згодом в ССО відреагували на появу командувача Чорноморського флоту рф на нараді. Інформацію про його загибель наразі уточнюють, але додають, що за даними ССО у штабі флоту від ракетного удару загинули 34 офіцери. Багатьох досі не ідентифікували.

  • 22 вересня близько 13:15 Україна завдала ракетного удару по штабі Чорноморського флоту рф у Криму. На відео, які ширилися соцмережами, видно, що штаб знищили крилатими ракетами Storm Shadow або SCALP EG, які по суті є одним і тим самим.
  • У травні 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру Соколову за наказ обстріляти ракетами «Калібр» енергоінфраструктуру України. 10 серпня 2022 року від ракетної атаки за його наказом загинули четверо людей і ще 40 дістали поранень. Соколова звинувачували за трьома статтями — посягання на територіальну цілісність, ведення агресивної війни та порушення законів і звичаїв війни.