У начальника Самбірського військкомату знайшли майно на понад 4,4 мільйона — він каже, що це заощадження

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило необґрунтовані активи у начальника Самбірського районного ТЦК на понад 4,4 мільйона гривень.

Упродовж 2020—2022 років військком разом із дружиною придбали кілька обʼєктів нерухомого майна.

Начальник ТЦК запевняє, що придбав усе на заощадження і на кошти, які подарувала мама — $42 тисячі.

Однак, проаналізувавши доходи декларанта та видатки родини за останні роки, НАЗК встановило, що начальник Самбірського районного ТЦК не мав можливості придбати майно в законний спосіб. Різниця між вартістю нерухомості та офіційними доходами родини перевищує 4,4 мільйона гривень.

Усі матеріали щодо військкома агентство передало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

  • 19 вересня в мережу потрапило відео, на якому двоє військових бʼють і знущаються з цивільного. ДБР розпочало розслідування і зʼясувало, що кривдники — це заступник начальника Самбірського військкомату і військовослужбовець-водій, а їхня жертва — мешканець Харкова.
  • Його та жителя Кривого Рогу затримали прикордонники під час спроби незаконного перетину кордону. Їх відправили до військкомату, щоб поставити на військовий облік. Там підозрювані офіцер разом із підлеглим почали «переконувати» чоловіків пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, однак ті відмовлялися. Одного з потерпілих утримували у приміщенні військкомату десять днів, іншого — сім. До чоловіків застосовували фізичну силу, морили голодом і знущалися.
  • 20 вересня заступника начальника Самбірського ТЦК і водія затримали. Їм повідомили про підозру в незаконному позбавленні волі людини та катуванні. 21 вересня для заступника військкома обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці.