Лукашенко захотів «налагодити» відносини з Польщею. Варшава назвала це пустими словами

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко 11 серпня сказав, що хоче налагодити відносини з Польщею, попри свої часті заяви, що та нібито готується до агресії проти Білорусі.

Тоді він сказав, що доручив прем’єр-міністру зв’язатися з поляками. «Якщо вони хочуть, давайте розмовляти, налагоджувати відносини. Ми сусіди, а сусідів не вибирають, вони від бога», — казав Лукашенко.

Реакція Польщі

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський назвав слова Лукашенка пустими, пише RMF FM.

«Якщо Білорусь хоче мати добрі відносини з Польщею, то шлях до цього дуже простий. Зупинити атаки на нашому кордоні, звільнити Анджея Почобута й інших ув’язнених — понад тисячу людей перебувають у в’язницях Білорусі. У нас немає і ніколи не було ворожих намірів щодо Білорусі. Ми не прагнемо підтримувати погані відносини з Білоруссю. Навпаки, ми хотіли б, щоб вони були якомога кращі. Але саме білоруська влада поводиться так, як вона поводиться, і вона несе повну відповідальність за те, що в нас погані відносини», — заявив Яблонський.

  • Білорусь продовжує допомагати нелегальним мігрантам потрапити в Польщу. Через це країні довелося будувати паркан і посилювати охорону кордону.
  • Після того, як до Білорусі прибули загони «ПВК Вагнера», з Мінська почали лунати погрози. Польща вирішила у відповідь перекинути до кордону бойові гелікоптери та до 10 тисяч військових. Білорусь тим часом проводить військові навчання біля кордонів.