До Білорусі прибула колона «ПВК Вагнера»

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

У Білорусі помітили велику колону легкових і вантажних автомобілів із номерами «Л/ДНР». Імовірно, це колона «ПВК Вагнера», яка вночі вʼїхала до Білорусі з росії в районі Кричева.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

За її даними, автівки проїхали через Рогачов у бік Бобруйська, потім попрямували на Осиповичі. Маршрут вказує на те, що колона ПВК «Вагнер» рухається до наметового табору в селі Цель. Ось орієнтовний маршрут:

Повідомляють, що в колоні щонайменше 60 авто, серед них мінімум 10 фур, три автобуси, УАЗи та інші. Машини супроводжує білоруська ДАІ.

Згодом українські прикордонники підтвердили прибуття «вагнерівців» до Білорусі. Вони зафіксували окремі групи найманців, які переміщаються туди з росії.

  • Після невдалого заколоту 23—24 червня власник «ПВК Вагнера» Євгеній Пригожин, найімовірніше, потрапив до Білорусі, про що домовлялись Лукашенко і путін. Бійцям «ПВК Вагнера» офіційно запропонували три варіанти: їхати до Білорусі, де їм вже, можливо, готують табір, йти додому або підписувати контракт із Міноборони.
  • Супутникові знімки від 30 червня свідчать, що неподалік білоруського міста Осиповичі почалась активність на покинутій військовій базі.
  • Проєкт «Беларускі Гаюн» підрахував, що на знімку — 298 наметів М-30, у кожному з яких у середньому може бути до 30 людей. Таким чином, обладнані місця для 8 940 людей. Не всі намети є житловими — там також мають бути місця для туалетів, душів і їдалень.