У ChatGPT стався витік тем розмов інших користувачів із ботом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У чат-боті ChatGPT стався баг — інші користувачі могли бачити теми розмов із ботом, які їм не належали. У компанії зазначили, що помилку вже виправили.

Про це пише BBC.

У соцмережах користувачі почали поширювати скрини історій своїх розмов із чат-ботом, які їм не належали. Генеральний директор OpenAI Сем Альтман сказав, що компанія почувається «жахливо», але «значну» помилку вже виправили.

Попри це, багато користувачів далі стурбовані щодо конфіденційності у спілкуванні з ChatGPT. Кожна розмова зберігається на панелі користувача, де її можна переглянути пізніше.

Помилка спричинила занепокоєння у користувачів, які побоюються, що їхня особиста інформація може бути розкрита за допомогою цього інструмента. Збій, схоже, вказує на те, що OpenAI має доступ до чатів користувачів.

У політиці конфіденційності компанії зазначається, що дані користувача, такі як підказки та відповіді, можуть використовуватися для продовження навчання моделі. Але ці дані використовуються лише після того, як особисту інформацію видаляють.