Ілон Маск повернув собі статус найбагатшої людини світу. Допомогли акції Tesla

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Американський бізнесмен Ілон Маск повернув собі статус найбагатшої людини світу після нетривалої його втрати. Його позицію тимчасово займав француз Бернар Арно.

Про це повідомляє Bloomberg.

Статки Маска збільшились завдяки 70-відсотковому зростанню курсу акцій Tesla цього року. Курс зріс приблизно на 100% від свого внутрішньоденного мінімуму 6 січня.

Tesla також виграла від збільшення попиту на електромобілі після зниження цін на кілька моделей.

На Нью-Йоркській біржі акції компанії 27 січня подорожчали на 5,5% — до $207,63, збільшивши чистий капітал Маска до $187,1 мільярда.

Це перевищує статки у $185,3 мільярда 73-річного французького магната Арно, який стоїть за потужною компанією LVMH, що торгує предметами розкоші.

  • 28 вересня 2021 року Маск посів першу сходинку у списку найбагатших людей за версією Forbes і Bloomberg. Він став третьою людиною в історії (після Джеффа Безоса і Бернара Арно), чий статок у цьому рейтингу перевищив $200 мільярдів. У 2023 рік Маск увійшов зі статками в $137 мільярдів, ставши першою людиною, яка втратила $200 мільярдів.
  • Рейтинги Forbes і Bloomberg оновлюються в реальному часі на основі вартості акцій найбільших компаній. Маск за 2021 рік кілька разів виходив на перше місце, випереджаючи Безоса й Арно. У квітні він за тиждень розбагатів майже на $13 мільярдів на зростанні акцій Tesla, але вже в кінці місяця втратив позицію лідера після новин про смертельне ДТП із Tesla на автопілоті.