Австралія відправляє в Україну безпілотники та запроваджує нові санкції проти росії

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Федеральний уряд Австралії оголосив, що передасть Україні систему безпілотників. Також країна запроваджує додаткові санкції проти росії.

Про це пише ABC.

Вартість безпілотних авіаційних систем, які Австралія відправить в Україну, становить $33 мільйони.

«Ця підтримка забезпечить Збройним силам України розвідку на полі бою, спостереження та візуальне вивчення противника, оскільки вони продовжуватимуть боротьбу проти невиправданої агресії росії», — заявив міністр оборони країни Річард Марлз.

Він також наголосив, що Австралія буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Також Австралія ввела фінансові санкції та заборонила вʼїзд ще 90 особам і 40 організаціям, які причетні до війни росії проти України. З цієї ж причини під санкціями Австралії уже перебувають понад тисяча людей і організацій.

«Австралія вводить додаткові санкції проти тих у російському уряді, хто допомагає продовжувати цю війну, проти тих, хто фінансує цю війну, і тих, хто поширює неправду, щоб виправдати цю війну», — заявила міністр закордонних справ країни Пенні Вонг.

  • Наразі Австралія вже надала Україні військової допомоги на понад $500 мільйонів, зокрема 90 броньованих машин Bushmaster, артилерію та боєприпаси.
  • 1 лютого Австралія оголосила про додаткові санкції проти Ірану через постачання безпілотників росії. Також вона приєдналася до країн, які допомагатимуть створити спецтрибунал щодо воєнних злочинів росіян в Україні.