Дівчинку, яка народилася під завалами будинку під час землетрусів у Сирії, удочерили її тітка і дядько

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Дівчинку, яка народилася під уламками будівлі в Сирії під час землетрусу, удочерили її тітка і дядько.

Про це пише BBC.

Перед цим тест ДНК підтвердив, що тітка є кровною родичкою дівчинки. За словами лікарів, дитина почувається добре. Ії назвали Афраа на честь покійної матері.

«Тепер вона одна з моїх дітей, і для мене немає різниці між нею та рідними дітьми», — сказав журналістам дядько дівчинки Халіл аль Саваді. Поки Афраа два тижні була в лікарні, він хвилювався, що хтось може викрасти її, адже протягом цього часу дуже багато людей пропонували вдочерити дівчинку.

Reuters

Будинок Саваді та його дружини Гали також був зруйнований під час землетрусу, зараз вони живуть у двоюрідних братів.

  • Уранці 6 лютого в Туреччині стався землетрус магнітудою 7,8 — найсильніший у країні в цьому столітті. За ним були ще два землетруси — магнітудою 7,7 і 7,6. Загальна кількість загиблих унаслідок землетрусів вже перевищила 47 тисяч людей.
  • Під час землетрусів під завалами будинку народилася дівчинка. Коли дитину знайшли, вона все ще була зʼєднана пуповиною з мертвою матірʼю. Батько та четверо братів і сестер дівчинки теж загинули. Відео порятунку дитини стрімко поширилося в соцмережах. Тисячі людей з усього світу запропонували вдочерити немовля.