Держкіно та Олена Гончарук не підписали контракт про керівництво Довженко-Центру. Ось її позиція

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Державне агентство з питань кіно та Олена Гончарук, яка вдруге перемогла в конкурсі на посаду гендиректора Довженко-Центру, не підписали контракт.

Про це в коментарі «Бабелю» повідомила сама Гончарук.

За її словами, сторони не дійшли згоди за деякими пунктами контракту.

«Документ передбачає не тільки мої обовʼязки, але й права. І там є пункти, з якими я не згодна. Тому ми взяли час на вивчення контракту та внесення до нього коментарів. За нормами на підписання контракту дається два місяці, і всі сторони зацікавлені в цьому», — зазначила Гончарук.

Насправді, нічого критичного не сталося. Гончарук просто взяла час, щоб вивчити документ, оскільки не встигла з ним повністю ознайомитись після отримання.

Олена Гончарук з 2021 року керувала Довженко-Центром, а до цього працювала на посаді керівника Музею кіно Довженко-Центру.

  • 2 листопада 2022 року стало відомо, що очільницю Довженко-Центру Олену Гончарук відсторонили від посади за результатами аудиту. Державне агентство України з питань кіно призначило на її місце Юлію Каждан. Тоді колектив Довженко-Центру звинуватив Держкіно в рейдерстві — через «маніпулювання інформацією, захоплення території та призначення маріонеткових керівників».
  • 15 листопада 2022 року Держкіно призупинило реорганізацію Довженко-Центру до завершення повного аудиту та обрання нового керівника.
  • 17 листопада 2022 року в. о. гендиректора Довженко-Центру Каждан подала у відставку. Новим в. о. гендиректора призначено Андрія Алфьорова, але він так і не обійняв посаду.
  • 21 грудня 2022 року Держкіно оголосило конкурс на гендиректора Довженко-Центру.