Юлію Каждан призначили новою виконувачкою обовʼязків директора Довженко-Центру

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Державне агентство України з питань кіно призначило нового виконувача обовʼязків гендиректора Довженко-Центру — Юлію Каждан. Колишню очільницю Олену Гончарук відсторонили за результатами аудиту.

Про це повідомила пресслужба Держкіно.

«На посаду керівника Довженко-Центру буде проведено конкурсний відбір, а до того часу обовʼязки керівника виконуватиме професійний кризовий менеджер, який має усунути недоліки, виявлені під час перевірки, і налагодити фінансово-господарську діяльність Центру. Участі в конкурсі на посаду генерального директора Довженко-Центру кризовий менеджер не братиме», — йдеться в повідомленні.

Юлія Каждан очолить Довженко-Центр на період до завершення конкурсного відбору на посаду генерального директора Центру.

За відкритими даними, вона є керівницею кінологічного центру «Ерсте Хунд», підприємства з діяльністю у сфері права «Джулія», юридичної фірми «Каждан та партнери». Її попередня діяльність не повʼязана зі сферою кіно.

  • На сьогодні Держкіно направило до Міністерства юстиції порядок організації та проведення конкурсу на посаду керівника державного закладу культури. Це Положення стосується всіх державних закладів культури, що перебувають в управлінні Держкіно. Одразу після реєстрації наказу будуть оголошені конкурсні відбори всіх керівників державних підприємств, які перебувають у сфері управління Держкіно.
  • Наразі важко спрогнозувати точний час проведення конкурсу на посаду керівника Довженка Центру. Утім, гіпотетично, це може бути кінець 2022 року або початок 2023 року.