У Туреччині врятували двох дівчат і жінку, які провели під завалами понад тиждень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Туреччині з-під завалів вдалося врятувати двох жінок, які провели там понад тиждень.

Про це пише Al Jazeera.

У Хатаї вдалося врятувати жінку на імʼя Найде Умай, яка знаходилася під завалами 177 годин. Її доставили до лікарні. В адміністративному центрі Хатая — Антакʼї — рятувальники звільнили дванадцятирічну дівчинку, яка провела під уламками 182 години. Також у цьому місті вдалося врятувати 12-річного хлопця, який перебував під завалами 182 години, пише Anadolu.

Українські рятувальники розповіли, що під час пошукових робіт вони застосовують чуттєві пристрої «Геофон» та телескопічні камери. Допомагають фахівцям і спеціально навчені службові собаки.

Від початку робіт у Туреччині пошуково-рятувальні групи зведеного загону ДСНС обстежили 340 зруйнованих будівель та споруд, розібрали 107 завалів, діставши з-під них 26 тіл.

У понеділок президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що в результаті землетрусів 6 лютого в країні загинули 31 643 людини, травми дістали 158 165 людей. Тисячі пошукових бригад використовують теплові камери та службових собак, обшукують залишки зруйнованих будівель, щоб знайти тих, хто залишився в живих. Попри це, надії знайти людей живими все менше, і, як очікується, рятувальна місія скоро закінчиться. Основна увага тепер зміщується на відновлення після землетрусу, притулок, їжу та медичне обслуговування постраждалих.

  • Уранці 6 лютого в Туреччині стався землетрус магнітудою 7,8 — найсильніший у країні в цьому столітті. За ним були ще два землетруси — магнітудою 7,7 і 7,6. Зачепило також сусідню Сирію — там не можуть встановити точну кількість жертв і кажуть про понад 4 500 загиблих. Епіцентр землетрусу був на глибині 24,1 км в провінції Газіантеп. Поштовхи відчули також на Кіпрі, у Лівані, Ізраїлі, Йорданії та Грузії.