В «Укренерго» розповіли про стан енергосистеми після удару росії. Найважче на Харківщині, Хмельниччині та Одещині

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, що росіяни під час ракетного удару завдали серйозних пошкоджень українській енергосистемі. Проте катастрофи не сталося.

Про це він розповів в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни змогли пошкодити кілька теплових і гідроелектростанцій. Через цю атаку довелося скорегувати плани з відновлення генерації. Наразі досить складна ситуація в Харкові.

«Ми плануємо протягом вихідних відновити роботу деяких енергообʼєктів, які були пошкоджені сьогодні. Критична інфраструктура Харкова заживлена. Ми працюємо над тим, щоб у Харкові ситуація з відключеннями наближалася до тієї, яка є по країні. Але на це потрібен певний час», — пояснив він.

Щодо Хмельницької області, там ще потрібно оцінити масштаб руйнувань. Енергетики працюватимуть у вихідні, щоб зʼясувати, коли там виправлять ситуацію.

«Нам ще належить попрацювати над повним відновленням обʼєктів навколо Одеси, які забезпечують живлення міста й Одеського району. Але ситуація вже покращилася, якщо ми порівняємо із тим, що було в суботу і неділю», — пояснив Кудрицький.

Водночас він розповів, що на цих вихідних у деяких регіонах можуть не вимикати світло.

Тим часом у МАГАТЕ розповіли, що внаслідок масованого російського ракетного удару довелося зупинити один з енергоблоків Хмельницької АЕС. На інших підконтрольних Україні АЕС — Рівненській та Південноукраїнській — як запобіжний захід знизили виробництво електроенергії.