Міністр оборони Німеччини анонсував саміт країн, які планують передати танки Україні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що наступного тижня відбудеться саміт країн, які планують передати свої танки Україні. Там будуть присутні міністри оборони цих держав.

Про це пише TVN24.

«У нас також є спільний проєкт із Польщею, а саме — ми постачатимемо Leopard 2A6, Польща — 2A4. І ми домовилися з нашим колегою Маріушем [Блащаком], що разом із міністром оборони України Олексієм Резніковим ми зустрінемося наступного тижня і запросимо на цю зустріч ті країни, які ввійдуть до танкової коаліції Leopard», — сказав Пісторіус.

За його словами, танкова коаліція ще остаточно не сформована.

«До нас приєднаються нові країни. Суть у тому, щоб зібрати в цій коаліції якомога більше країн», — пояснив він.

  • Наприкінці січня Німеччина офіційно погодилася передати Україні танки Leopard і надала дозвіл на це іншим країнам. Після цього стало відомо, що країни Європи готуються передати Україні 80 танків Leopard. Цього вистачить для формування двох танкових батальйонів. Один батальйон зберуть із танків, які дадуть Німеччина, Нідерланди, Іспанія та Фінляндія. Це будуть версії Leopard 2A6. Другий батальйон забезпечать танками з Польщі та Норвегії версії 2А4.
  • 3 лютого уряд Німеччини схвалив плани німецького виробника зброї Rheinmetall продати Києву 88 старих танків Leopard 1. Згодом там також дали дозвіл іншій компанії на поставку 90 таких танків.