Німеччина дозволила своїм компаніям поставити Україні 178 танків Leopard 1

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Федеральний уряд Німеччини офіційно дозволив поставити Україні 178 танків Leopard першого покоління.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони Німеччини.

«Федеральне міністерство економіки та захисту клімату (BMWK), що є відповідальним за ліцензування органом, видало німецьким збройним компаніям дозвіл на експорт до 178 основних бойових танків Leopard 1 A5 для України. Скільки танків Leopard 1 A5 реально буде поставлено в Україну — залежить від необхідних ремонтних робіт», — заявили в міністерстві.

Фінансування та ремонт танків, а також підготовка українських військових здійснюватиметься в тісній координації з європейськими країнами-партнерами Німеччини.

Як пише Business Insider, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час візиту до Києва заявив, що до літа в Україну мають надійти від 20 до 25 танків. До кінця року їх має бути до 80. Мета — поставити 100 танків до першого чи другого кварталу 2024 року.

Компанія Rheinmetall хоче відправити в Україну перші 20—25 основних бойових танків Leopard 1 цього року. Генеральний директор компанії Армін Паппергер у вівторок на конференції «Європа 2023» у Берліні заявив, що решта з 88 одиниць, які є у Rheinmetall, можуть бути поставлені до кінця 2024 року. Ще 90 Leopard 1 мають надійти від Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG).