ЄС схвалив нові санкції проти Ірану за жорстке придушення протестів

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу погодила новий пакет санкцій проти Ірану. Обмежувальні заходи продиктовані репресіями, які Іран вчиняє щодо протестувальників.

Про це повідомило шведське представництво в ЄС на своїй сторінці у Twitter.

«На сьогоднішньому засіданні Ради міністрів закордонних справ країн ЄС ми ухвалили новий пакет санкцій проти Ірану, націлених на тих, хто керує репресіями», — ідеться в повідомленні.

ЄС рішуче засуджує жорстке застосування сили іранською владою проти мирних протестувальників.

  • Масові протести в Ірані спалахнули після смерті Махси Аміні, яку затримала поліція моралі через «неналежний» хіджаб. Протести досить швидко переросли в антиурядові повстання. Силовики на це відповіли жорстокими затриманнями та застосуванням надмірної сили. Через це на Іран наклали додаткові санкції ЄС, Канада та низка інших країн.
  • Також стало відомо, що Іран звернувся до росії по допомогу в придушенні протестів і попросив надати техніку та направити радників для навчання. А координатор зі стратегічних комунікацій в Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що російські «спеціалісти» можуть навчати іранських силовиків або консультувати їх.