Ізраїль збільшить гуманітарну допомогу для України — про поставки зброї все ще не йдеться

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен у розмові з українським колегою Дмитром Кулебою заявив, що його країна планує посилити допомогу для України в гуманітарній та інших сферах.

«У нашому першому дзвінку Елі Коен і я обговорили співпрацю в рамках міжнародних організацій, способи протидії загальним загрозам безпеці. Міністр Коен засудив російську агресію проти України, підтвердив плани Ізраїлю щодо нарощування гуманітарної допомоги та сприяння в інших сферах», — розповів Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, США домовилися про постачання Україні 155-мм артилерійських боєприпасів з американських складів, що розташовані на території Ізраїлю.

  • Від 24 лютого Ізраїль надавав Україні винятково гуманітарну допомогу у великих обсягах. 19 жовтня міністр оборони Бенні Ганц заявив, що його країна допоможе Україні розробити систему оповіщення для ППО, однак Ізраїль не планує постачати українцям зброю.
  • 13 січня посол України Євген Корнійчук повідомив, що Ізраїль передасть українській стороні технології, повʼязані з розумним оповіщенням про ракетні атаки та дрони. При цьому він додав, що також існує безліч проєктів, які публічно коментувати поки що не можна.