Швеція: Саміт «Україна — ЄС» відбудеться в Києві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Швеція, яка з 1 січня головує в Європейському Союзі, підтвердила, що саміт «Україна — ЄС» відбудеться в Києві. Раніше була погоджена його дата — 3 лютого.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Постійний представник Швеції при ЄС Ларс Даніельсон зазначив, що Стокгольм має намір сприяти «сильному бажанню» Києва наблизитись до членства в Євросоюзі. Він також додав, що тема України та воєнної агресії росії домінуватиме в порядку денному шведського головування. Даніельсон підкреслив, що Євросоюз уже зробив багато для підтримки України, «проте треба робити більше, щоб процес підтримки — гуманітарної, фінансової, військової — не припинявся».

Дипломат заявив, що Швеція шукатиме можливостей для притягнення до відповідальності тих, хто скоїв воєнні злочини в Україні, та використання заморожених російських активів для відновлення української інфраструктури та економіки.

  • Наприкінці грудня 2022 року речник президента Європейської Ради Шарля Мішеля — Баренд Лейтс казав, що саміт 3 лютого відбудеться в Брюсселі. Пізніше Офіс президента України заявив, що саміт відбудеться в Києві.