У Києві частині будинків, що на одній лінії з критичною інфраструктурою, дозволили самостійно вимикати собі світло

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Києві балансоутримувачі 454 будинків, які на одній електролінії з обʼєктами критичної інфраструктури, будуть самостійно відключатися в межах екстрених чи стабілізаційних графіків.

Про це 6 грудня повідомила компанія ДТЕК.

Ці будинки будуть відключати власноруч їх балансоутримувачі — енергетики житлово-будівельного кооперативу та управляючих компаній. Таке самостійне відключення світла дозволить зменшити кількість та тривалість відключень для всіх киян.

Чому це роблять?

Під час відключень разом з об’єктами критичної інфраструктури під відключення не потрапляли і житлові будинки, що живляться від тих же електроліній. Тоді житлово-будівельним кооперативам запропонували самостійно обмежувати електропостачання в таких будинках відповідно до графіків. Відповідальність за своєчасне відключення та відновлення електропостачання будинків несуть в першу чергу енергетики кооперативу та їхніх управляючих компаній.

  • Росія випустила по енергообʼєктах України понад тисячу ракет і снарядів. Навіть після відновлення енергосистема не може повністю забезпечити потреби України, із чим повʼязані відключення від мережі не лише побутових споживачів, а й бізнесу.
  • 2 грудня премʼєр Денис Шмигаль повідомляв, що потреби населення в електроенергії зараз забезпечені на рівні 40—50%. Відновлення після російських ракетних ударів триває, що дозволяє скорочувати час відключень і переходити до прогнозованих планових графіків. Наразі Україна отримує обладнання для ремонту майже з усіх країн Європи, США, Канади, Японії — везуть сотні трансформаторів і десятки тисяч генераторів.