«Енергоатом» призначив нове керівництво Запорізької АЕС

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національний оператор атомних станцій «Енергоатом» призначив нове керівництво Запорізької АЕС.

Про це йдеться в повідомленні «Енергоатому».

Очільник «Енергоатому» Петро Котін призначив Дмитра Вербицького виконувачем обовʼязків генерального директора ЗАЕС, а Ігоря Мурашова — головним інженером станції. Крім того, «Енергоатом» підписав наказ про звільнення заступника головного інженера ВП ЗАЕС Юрія Чернічука, який також виконував обовʼязки головного інженера станції.

«Таке рішення повʼязане з наявністю підтвердженої інформації про колабораційну та зрадницьку діяльність Юрія Чернічука на користь окупантів», — повідомили в компанії.

  • У жовтні Котін взяв на себе обовʼязки генерального директора Запорізької атомної електростанції.
  • 30 вересня близько 16:00 російські військові викрали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова. Вони зупинили його автомобіль дорогою від станції до окупованого Енергодару та, застосувавши силу, відвезли Мурашова в невідомому напрямку.
  • 3 жовтня гендиректора Запорізької атомної станції Ігоря Мурашова звільнили з російського полону. Пізніше «Енергоатом» показав перше фото Мурашова після звільнення.
  • 5 жовтня в Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) заявили, що гендиректор Запорізької АЕС більше не очолюватиме станцію.