Канада запроваджує нові санкції проти білорусі через підтримку вторгнення росії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Канада запроваджує додаткові санкції проти білорусі через підтримку російського вторгнення в Україні. Обмеження накладуть на 22 білоруських чиновників і на 16 компаній.

Про це пише Reuters.

За даними МЗС Канади, під санкції потраплять компанії, які займаються військовим виробництвом, технологіями, машинобудуванням, а також банківською справою та залізничним транспортом.

Також серед підсанкційних людей будуть ті, хто причетний до розміщення та перевезення російських військових і техніки.

Загалом у Канаді заявили, що ввели санкції проти понад 1 500 людей та компаній через війну в Україні.

  • На саміті «Великої двадцятки» в Індонезії премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про надання Україні $500 мільйонів військової допомоги. Крім того, Канада запровадить нові санкції проти росіян. Нові санкції Канади торкнуться 23 співробітників російського сектора юстиції та безпеки — поліцейських та слідчих, прокурорів, суддів та працівників пенітенціарних установ, причетних до грубих і систематичних порушень прав людини, у тому числі, російської опозиції.
  • 28 жовтня Канада в черговий раз розширила санкції проти росії. У списку обмежень опинилися ще 35 фізичних та шість юридичних осіб з росії, зокрема, компанія «Лукойл» та керівництво «Газпрому».