Президент Туреччини обговорить із Зеленським і путіним можливість перемовин

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган найближчими днями зателефонує Володимиру Зеленському, щоб обговорити можливі перемовини з росією.

Про це пише Anadolu.

Ердоган заявив журналістам, що Туреччина прагне знайти шляхи діалогу для подальшого миру. А також зазначив, що позиції президента росії путіна недостатньо, тому він хоче почути позицію України щодо переговорів з росією за посередництва Туреччини.

Крім того, Ердоган планує обговорити розширення «зернового коридору».

«Ініціатива «зернового коридору» може стати провісником миру в регіоні, відкрити шлях для «мирного коридору» між рф та Україною. Зусилля Анкари сконцентровані саме на цьому. Ми вважаємо, що найкращий шлях до миру — це діалог», — сказав Ердоган.

  • 4 жовтня Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони про неможливість проведення переговорів з президентом рф путіним.
  • 7 листопада президент України назвав умови для початку перемовин: відновлення територіальної цілісності, повага до Статуту ООН, відшкодування збитків, покарання воєнних злочинців і гарантії, що вторгнення не повториться.
  • ЗМІ писали, що Білий дім повпливав на помʼякшення позиції Зеленського в питанні перемовин з росією.
  • 11 листопада офіційна москва після заходу українських військ до Херсону виступила з черговою заявою про готовність до переговорів «без попередніх умов».