Генштаб офіційно підтвердив звільнення щонайменше 12 населених пунктів Херсонської області — перелік

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Під час наступу Збройних сил України на Херсонському напрямку 9 листопада вдалося звільнити 12 населених пунктів. Цю інформацію підтвердив Генштаб вранці 11 листопада й оприлюднив перелік.

Так, вдалось звільнити Дудчани, Пʼятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенку, Костромку, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне.

Наступ на цьому напрямку триває. Тому з міркувань безпеки операції офіційно результати оприлюднять згодом. Перед цим головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомляв про 41 звільнений населений пункт Херсонської області.

Генштаб повідомляє, що окупанти продовжують грабувати населені пункти, з яких відступають, а також намагаються максимально пошкодити лінії електропередач, елементи транспортної та критичної інфраструктури Херсонської області.

Крім цього, на тимчасово окупованих територіях Херсонщини триває примусове виселення місцевих з окремих населених пунктів. У селищі Зеленівка росіяни заборонили жителям будь-які переміщення по населеному пункту та дообладнують системи оборонних рубежів. У Тягинці та Козацькому окупанти замінували дороги та елементи інфраструктури, є факти підривів цивільного населення.