На кордоні між Україною та Румунією запрацював новий пункт пропуску «Красноїльськ»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На українсько-румунському кордоні сьогодні, 10 листопада, розпочав роботу новозбудований автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ».

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Новий пункт розташований в межах Чернівецької області. За словами Тимошенка, він допоможе розвантажити єдиний на Буковині пункт на кордоні з Румунією — «Порубне», де черга з вантажівок іноді сягала десятків кілометрів.

«Красноїльськ» зможе за добу пропускати 2 000 людей, 10 автобусів і 490 автомобілів. Згодом цей пункт стане повноцінним вантажним пунктом пропуску. Із Румунією наразі обговорюють питання про створення необхідної вантажної інфраструктури.

Тимошенко також додав, що на 85% готовий і міжнародний пункт пропуску «Дяківці», теж на кордоні з Румунією. Роботи там мають завершити до кінця року.

  • 8 листопада «Укрзалізниця» провела перший тестовий заїзд потягу на відновленій ділянці Рахів — Ділове — Валя-Вішеулуй (Румунія). Цей маршрут невдовзі обслуговуватиме «Мармароський експрес» — регіональний поїзд ДПКр-3, побудований в Україні. В УЗ очікують, що він почне курсувати вже на початку грудня.