На кордоні з Румунією відкриється новий пункт пропуску

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Найближчим часом на кордоні між Україною та Румунією відкриється новий пункт пропуску. Його обіцяють запустити через два тижні.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Пункт пропуску буде в Чернівецькій області, біля селища Красноїльськ.

«Красноїльськ — це довгобуд. Роботи тут почались ще у 2015 році, через рік призупинились, і останні шість років будівництво було майже заморожене. Перемовини щодо відкриття пункту пропуску з румунською стороною були відновлені лише влітку цього року. Ми обіцяли закінчити всі роботи ще в серпні, але через нестачу фінансування роботи дещо сповільнились», — зазначив Найєм.

Він повідомив, що наразі залишились лише невеликі роботи з підключення комунікацій та облаштування робочих місць для співробітників митниці та прикордонної служби.

Водночас з румунського боку теж завершують облаштування дороги та інфраструктури.

«Пункт пропуску запрацює поетапно. Спочатку буде відкритий проїзд для легкового автотранспорту, згодом поїде порожній вантажний транспорт, а в перспективі Красноїльськ має стати повноцінним вантажним пунктом пропуску», — пояснив Найєм.

  • До кінця року на кордоні з Польщею відкриють новий пункт пропуску «Нижанковичі — Мальховіце». Спершу тут дозволять перетин кордону порожнім вантажівкам, а згодом пункт пропуску буде діяти для інших транспортних засобів та для пішоходів. Через новий пункт пропуску дозволять рухатися легковим автомобілям та вантажівкам із загальною масою до 3,5 тонни.