В «Антонові» заявили про будівництво другого літака «Мрія». Але потім пояснили, що наразі лише оцінюють таку можливість

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Україна почала будівництво другого літака Ан-225 «Мрія» замість того, що був знищений росіянами під час бойових дій у Гостомелі.

Про це пише Bild.

«Роботи ведуться у секретному місці. Другий Ан-225 буде забезпечений як новими деталями, так і частинами літака, що постраждав», — розказав генеральний директор держпідприємства «Антонов» Євген Гаврилов.

За його словами, друга «Мрія» готова уже на 30%. Вартість будівництва оцінюється в €500 мільйонів. Зібрати гроші допоможе міжнародний аеропорт Лейпциг/Галле, де тимчасово базується авіакомпанія «Антонова» і куди часто літав Ан-225.

Згодом в «Антонові» пояснили, що в інтервʼю Гаврилова були неточності. Там зазначили, що наразі лише розпочалися конструкторські роботи в напрямку побудови другої «Мрії». За їхніми оцінками, для нового літака є близько 30% комплектуючих. Вартість будівництва також є орієнтовною.

  • Служба безпеки України встановила, що посадовці держпідприємства «Антонов» попри застереження державних органів не убезпечили літак Ан-225 «Мрія» від знищення під час вторгнення росії.
  • Літак Ан-225 був знищений під час ворожих обстрілів у Гостомелі. У березні керівництво «Антонова» звинуватили у тому, що літак зруйнували через його безвідповідальність. Судно не евакуювали, хоча така можливість була.
  • Уже 24 березня «Антонов» відкрив рахунок для збору коштів на відновлення «Мрії».
  • 29 березня «Укроборонпром» усунув з посади гендиректора державного підприємства «Антонов» Сергія Бичкова за підсумками службового розслідування після перевірки окремих фактів.